februari 11, 2007

Dag 11

Kvinnor som skvallrar och skapar intriger av ingenting väller över jordens befolkning, tar över, leder och får precis som de vill. Manipulerar genom lögner, falskhet och viskar svart innehåll till sina allierade som konspirerar vidare tills spiralen går sönder och knäcker förloraren. De vrider, bänder och vänder. De låter självsäkra och greppar tag som häxor greppar tag deras kvastar. De vill och de får. De är onda utan att egentligen lägga något värde i deras handlingar. ”Jag fick egentligen inte säga något, men...”, ”Jag vet inte om det här är sant, men...”, ”Du måste lova att inte säga det här till någon, men...” Ger råd som medvetet kraschar, talar med smutsiga tungor om saker som ger munsår och skapar bilder i vattenfärg som löses upp av minsta stänk. De ser inte, bryr sig inte och de har uppfostrats till att i sin osäkerhet inte förstå, tänka till eller nudda vid folk när de talar.

Där står de, kvinnorna i sina falska naglar, sitt falska hår och sin rosaskimrande skvallerhy full med rouge. Ser ut som frilagda bilder ur Damernas värld, står och fnittrar i korsningen med varsin utstakad livsväg och vet bäst i hela världen fast de egentligen inte har en aning. Kärringar, blondiner i dunjackor, falska prinsessor på vift utan några som helst vingar. ”Vet du vad jag hörde...”, ”Men du vet, jag tycker...”, ”Ja, jag förstår inte hur hon kan bete sig sådär...”, ”Vem tror hon egentligen att hon är...”, ”Hur kan man klä sig så där...” Dricker smaksatt te toppat med innehållsoch meningslösa hönsuttryck.

”Kväv med avundsjuka kuddar ner dem som vägrar passa i kökslådans perfekta upplägg. Förinta dem som inte passar i Hänt Extralayouten. Blås rök på dem som inte tittar på Glamour. Skratta åt dem som inte avgudar de sminkmärken som man ska göra. Stryk med hög värme över dem som vet vad de vill. Pudra flera lager över dem som är annorlunda. Pressa ned
skoklacken riktigt hårt mot dem som har skapat sig en opassande vilja och smeta äcklig dateparfym på dem som inte passar i det korrekta symönstret!”